Havuzlarda İzolasyon Nasıl Yapılır?
Yüzme havuzlarının su izolasyonunda dikkate alınması gereken önemli bir husus, ilgili yüzeylerin genellikle iki tür su ile temas etmesidir. Yeraltı suyu ve havuzun içindeki su. Yeraltı suyunun agresif basınca sahiptir. Bundan dolayı seviyesini ve varlığının sabit veya geçici olup olmadığını dikkatlice değerlendirmek gerekir. Havuzun içindeki su, yapının stabilitesini tehlikeye atan klor ve kimyasal maddeler içermektedir. Bu nedenlerden dolayı, havuzların duvarları dikkatli bir şekilde kristalize havuz yalıtımı ile izole edilmesi gerekir.
Yüzme havuzunu su yalıtımı yapıp su geçirmez hale getirmek için çimento ile uygulanan yalıtım malzemeleri bulunmaktadır. Havuzun ilk yapım aşamasında ya da daha sonra oluşan sorunlardan iç kısımdan da negatif izolasyon uygulaması yapılabilmektedir.
Yüzme Havuzu Su Yalıtımı
Yüzme havuzu su yalıtım çözümlerinin etkili ve uzun ömürlü olması için, uygulamadan önce rutubet ve su kaçaklarını dikkatlice incelemek çok önemlidir. Dikkatli bir izolasyon hazırlığı ile planlama yapmak önemlidir. İzolasyon malzemesinin yapışmasını tehlikeye atan ufak parçalar ve kabaran alanlar olmadığından emin olunmalıdır. Eğer bu tip yüzeyler varsa öncelikle bu yüzeylerin temizliğinin yapılması gerekir.
Yapmamız gereken ilk şey, sızıntının borulardan kaynaklanma olasılığını ortadan kaldırmaktır. Sorunun bu olmadığından emin olmak için, makinalar ile basınç testleri yapılması gereklidir. Su akışı, boru ve bağlantı ekipmanlarından kaynaklı değilse havuzun zemini ya da duvarlarından kaynaklı olduğu belli olur.
Havuz Yalıtımı Sızdırmazlık
Yüzme havuz yalıtımı, havuzun su sızdırmaz hale getirilmesidir. İster yeni bir havuzda ister onarılmakta olan bir havuzda yalıtım sıralaması vardır. Öncelikle havuzun su izolasyonunda beton yapı ile PVC aksesuarlar arasındaki sızdırmazlığı sağlamaktır. Yeni yapılan havuzlarda havuz çevresindeki drenaj ile havuzun duvarlarına mebran uygulaması gereklidir. Ancak eski havuzlarda ise havuzun dışından mebran uygulaması ya da polyurea uygulama mümkün değildir. Bu durumda 3 farklı yalıtım malzemesi uygulanabilmektedir. Ancak bunlardan en çok tercih edilen kristalize toz esaslı yalıtım malzemeleridir.
Poliüretan su yalıtım malzemeleri de, yapı sektöründeki uygulamalarının yanı sıra sanayi sektöründe de önemli bir rol oynamaktadır. Su geçirmezlik özelliği sayesinde yüzme havuzlarının yalıtımı için de ideal bir malzemedir.
Negatif Havuz Su Yalıtımı
Negatif havuz su yalıtımı, su basıncının tabakadan dışarıya doğru itmesidir. Dışarıdan izolasyon yapılmayan havuz yapılarında bu metot kullanılmaktadır.
İster kapalı ister açık havuzunuz olsun su sızıntıları, nem, rutubet ile sorunlarınız varsa siz de Syr İnşaat’ ın 15 yıllık tecrübesinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca uzman personelimizden ücretsiz keşif talebinde bulunabilirsiniz.