Yapısal Su İzolasyonu
Yapısal su yalıtımı bina yapımı sırasında beton ya da harç malzemenin içine eklenen kimyasal su izolasyon malzemesi ile sağlanmaktadır. Beton içerisinde oluşan gözenekleri kapatarak, betonun su geçirgenliğini engeller. Böylelikle yapısal olarak su geçiren bir beton bloğu su geçirmez hale dönüştürür. Tamamlanmış binalarda uygulama yapılamamaktadır. Ancak inşaat aşamasında kullanılmaktadır.
Yüzeysel Su Yalıtımı
Bu uygulama sızma ya da rutubet yapan bölgenin tamamının dışarıdan farklı yöntemler ile kaplanmasını içerir. Yüzeysel su yalıtımının yapıldığı çatılarda çatıda bölgesel su izolasyonu yapmak çoğu zaman sorunu ortadan kaldırmayacaktır. Tüm çatının yüzeysel olarak kaplanması ve bu kaplama sırasında suyun üst kısımda birikmesini engelleyecek eğimin oluşturulması gerekmektedir. Su yalıtımı aynı zamanda çatı üzerinde bulunan asansör kulesi, baca, yağmur oluğu kenarlarına da uygulanmalıdır.
Enjeksiyon Su Yalıtımı
Enjeksiyon su yalıtımı adından da anlaşılacağı gibi betonun içerisine poliüretan kimyasalın enjekte edilmesi işlemdir. Poliüretan kimyasal sıvı halde olduğu için ister küçük ister büyük tüm çatlak ve delikleri kaplayarak beton içerisinde suyun yalıtımını sağlar. Böylece su izolasyonu yapılmış alanda bulunan donatıların korozyona uğraması engellenmiş olur. Demir üzerinde oluşan oksitlenme ve korozyon demirin yapısal özelliğini bozmaktadır. Özellikle deprem bölgesi olan ülkemizde yapıların sağlam halde kalmaları için en iyi yöntemdir.
Enjeksiyon su izolasyonu duvar, dış cephe, temel betonu, asansör kuyusu, sığınak, depo su yalıtımını birçok farklı noktada kullanılmaktadır. Bu bölgelerde nem ve rutubetin engellenmesinde en iyi çözümlerden biridir.
Enjeksiyon su izolasyonu özel makineler ile yapılmaktadır. Bu makineler sayesinde beton içerisine enjekte edilen kimyasal çatlak ve delikleri kapatarak sertleşir. Bu sertleşme sayesinde aynı zamanda kolon ve kirişlerde yapıyı sağlamlaştırma etkisi de bulunmaktadır. Poliüretan enjeksiyon uygulanan bu bölgede işlemden sonra penetrasyon tamamıyla ortadan kalkmaktadır. Hatta basınçlı su uygulamalarında bile suyun sızıntı yapmasını engellemektedir.
Su İzolasyon Membranları
Su yalıtımı için en çok kullanılan yöntemlerden bir tanesi de mebran yalıtım örtüleridir. Rulo halinde bulunması nedeniyle çok büyük alanları kesinti olmadan kaplayabilmektedir. En çok kullanım alanı çatılarda su izolasyonu olmaktadır. Aynı zamanda membranlar havuz, asansör kuyusu, temel perde betonları, teras yalıtımlarında da kullanılmaktadır. 2018 yılında su yalıtımının yeni binalarda zorunlu hale gelmesinden sonra yaygın kullanıma sahiptir. Membranların kullanım ömürleri çok uzundur. Delinme ya da üzerinde deformasyona neden olacak yırtılma olmadığı sürece bina kullanım ömrü boyunca görevini tam anlamıyla yerine getirmektedir.
Sürme Tipi
Kimyasal karıştırıcılar ve inceltici malzemeler kullanılmaktadır. Hazırlanan yalıtım malzemesinin fırça ya da mala yardımı ile sızıntı olan bölgelere uygulama işlemidir. Dış cephelerde daha çok bu yöntem kullanılmaktadır. Sürme tipi su yalıtımı malzemesi;
Karışımlardan oluşmaktadırlar. Su yalıtımında bölgeye ve yapıya göre izolasyon malzemesi olarak kullanılmaktadır.
Su Yalıtım Fiyatları
Fiyatlar izolasyon yapılan alanın büyüklüğü, yapının çeşidi, kullanılacan izolasyon malzemesine göre değişmektedir. Ancak sadece fiyat üzerinden karar verilen su izolasyonu işleminde genellikle başarı sağlanamamaktadır. Rutubet ve sızıntı sorununu ortadan kaldırabilmesi için uzman bir ekip tarafından detaylı olarak incelenmesi gereklidir. İnceleme yalıtım uygulamasına ve uygulama malzemesi konusunda tecrübe kazanan kişilerin karar vermesi gerekmektedir.
Siz de uygun fiyat ve uzman personellerimiz ile rutubet ve sızıntısı için konusunda deneyimli SYR İnşaat’ ı arayın..